Ácsszerkezetek készítése

Ácsszerkezetek

Mit nevezünk ácsszerkezetnek?

Szakmailag a tartószerkezetek kialakításához szükséges faanyagú segédszerkezeteket, teherhordó szerkezeteket ,és az építmények térbeli megközelítésére szolgáló szerkezeteket nevezzük ezen az összefoglaló néven.

Szakembereink professzionális gépekkel készítik el az ácsszerkezeteket tetőszerkezetekhez, szanetlikhez, kocsibeállókhoz. A minőség, és a precizitás ebben az esetben is kiemelkedő fontosságot élvez. Az ácsszerkezetekre jellemző legfontosabb tulajdonság az anyag könnyű megmunkálhatósága. A faanyag gépi és kézi szerszámokkal rövid időn belül alakítható akár a helyszínen, akár üzemi körülmények között. 

Hazánkban is egyre elterjedtebb technológia lényege, hogy az építési helyszínre már az előre legyártott, méretezett alapanyagok kerülnek. Ezzel rövidítve a helyszíni kivitelezés időtartamát.

ácsszerkezetek

Az ácsszerkezet gyártás menete

Az ácsszerkezet legyártásához szükséges egy faszerkezet tervező szoftver, illetve egy CNC-vezérlésű ács-szabászgép. A pontosítás a megrendelő által hozott tervrajz alapján, a számítógépes gyártás-előkészítés során történik.

A megrendelő egy 3D-s látványterv segítségével láthatja a kész szerkezetet, illetve a legyártásra váró elemeket. A terv jóváhagyása után kerül sor a gyártásra. A kész darabok sorszámot kapnak, melynek segítségével egyszerűsödik a szerkezet összeállítása. A helyszínre szállított ácsszerkezetek” LEGO szerűen” összeépíthetők egy összeállítási tervrajz segítségéve.

Az előre szabott szerkezet előnyei:

  • készítési lehetősé
  • csökkenő a hulladék
  • változatos, méretek, szerkezetek legyárthatók
  • lényegesen lerövidíthető a kivitelezés ideje 
  • esztétikus végeredmény
  • méretpontos

Vegye fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeinken!

 

Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ